tisdag 29 november 2016

Enchilada

I söndags, efter att ha fixat med att få husest adventsfin och dessutom hunnit in en tur på julskyltningen, var energin slut och det var aläga för en enkel och snabb middag. Men för det ville vi såklart ha något gott och mysigt. Valet föll på enchilada - så mycket godare än den vanliga tacon (men ja, vi äter också taco och tycker det är gott). 

Enchilada blev supergod så testa gärna receptet. Det går bra att byta ut lövbiffen mot t.ex. kyckling eller fläskfile. 

Enchilada - recept

Ingredienser:

600 g lövbiff · 1 stor gul lök · 1 röd paprika · 1 påse Enchilada Spice Mix · 3dl Riven smakrik ost

8 Tortilla

1 påse blandad sallad · 2 Tomater · 1 burk majs · 1 röd paprika

1 dl lätt crème fraiche · 1 pressad vitlöksklyfta · 2 avokado · 2 msk citronsaft · 1-2 chili (vanlig Dutch) · Salt & Peppar

Gör så här:

Strimla lövbiffen, löken och paprikan. Fräs lövbiffen hastigt i varmt stekjärn, blanda ner löken och paprika. Strö över kryddblandningen och häll över ca 1/2 dl vatten. Låt koka någon minut.

Fördela det i 8 tortillabröd, strö över lite ost och rulla ihopa. Läg i en ugnsfast form och strö över lite ist på toppen. Grädda i 10 -15 minuter i 200 grader.

Blanda en guacamole - mosa avokadon med en gaffel, blanda med crème fraiche, pressad vitlök, citronsaft, finhackad chili, salt och peppar. Smaka av.

Blanda en fräsch sallad att ha till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...