torsdag 23 mars 2017

Falukorvsburrito

En gammal trogen klassiker, falukorven, har här fått en ny touch med lite mexikanska smaker. Riktigt lyckat tyckte jag och övriga familjen höllt med. Testa receptet och se vad du tycker.





Ingredienser:

600 gram falukorv · 1 gul lök · 2  morötter · 2 vitlöksklyftor · 1.5 tsk malen spiskummin · 1 msk paprikapulver · 3 matskedar tomatpuré · 2 teskedar kalvfond · 1 halloumi · 2,5 dl Lätt Crème Fraiche Paprika & Chili · salt · 2 kryddmått tabasco · 8 stycken tortillabröd · 1 dl riven ost

Majs och bönsallad:

1 burk majs · 1 burk blandade bönor · 1 gul paprika · 1 vitlöksklyfta · 2 msk olivolja · 2 msk citronsaft · persilja · salt & peppar


Gör så här:

Skär falukorven i stavar, strimla lök och morot. Fräs det i lite olja (fräs gärna lite åt gången) . Blanda i kryddor och crème fraîche. Riv hallonmin och blanda i på slutet, smaka av.
Fördela fyllningen på tortillabröden och rulla ihop. Lägg rullarna med skarven ner i en smord ugnsform. Strö över ost. Gratinera i övre delen av ugnen, ca 15 minuter.


Majs och bönsallad:

Hacka paprikan och blanda med majs och bönor. Blanda en dressing på olivolja, citronsaft, vitlök, persilja, salt och peppar som du sedan ringlar över. Blanda runt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...