torsdag 7 september 2017

Äppelkaka med hasselnötter

Hösten har kommit och då gäller det att mysa till det lite extra mycket, tända lite ljus, krypa upp i soffan med en filt omkring sig och äta världens godaste äppelkaka! Jag har bakat många äppelkakor och provat många olika äppelkaksrecept men detta är helt klart det bästa.



Ingredienser:

3 ägg · 3 dl socker · 4 dl mjöl · 3-4 äpple · 1 msk citronjuice · 2 tsk kanel · 2 msk socker · 2 dl hackade hasselnötter · 50 g smör

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C.
Vispa ägg och socker luftigt, rör ner mjölet.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Dela, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Blanda med citronjuicen. 
Häll över socker och kanel, blanda runt.
Stick ner klyftorna i smeten i ett fint mönster. Strö över nötterna. Hyvla över smöret.
Grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...