torsdag 19 januari 2017

Köttsoppa


En grå dag som denna så finns det inget bättre än en värmande och härlig köttsoppa! Jag gör den på klassiskt vis och visst tar det lite tid, men det är det väl värt. Det fungerar dessutom alldeles utmärkt att göra storkok som sedan kan frysas in i lämpliga portioner - bara att värma de dagar man inte riktigt hinner med att laga mat. 



Ingredienser:

ca 600 g högrev · 4-5 korn svartpeppar · 1 st lagerblad · 1 tsk timjan · 3 st morötter · 2 st palsternacka · 0,5 kålrot · 1 klyfta rotselleri · 2 st gula lökar · 3 st stora potatisar · 2 tärning köttbuljong · 1-1,5 l vatten · persilja

Gör så här:

Skär köttet i mindre bitar och lägg dem i en rymlig gryta. Slå på vatten så att det väl täcker köttet, koka upp. Skumma väl och sänk sedan värmen. Tillsätt kryddorna och buljongtärningen och koka 40 minuter.
Dela alla rotfrukterna i 2x2 cm tärningar, lägg dem i grytan och fyll eventuellt på med mera vatten. Koka tills köttet är mört. Servera med hackad persilja och ostsmörgås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...